Raamatun mukaan maapallo on suurinpiirtein 6000 vuotta vanha. Maailman vanhin löydetty hyönteisen fossiili on 370 miljoonaa vuotta vanha. Eli maapallolla on ollut ainakin hyönteisiä todella kauan sitten. eri asia miten sen fossiilin ikä on saatu selville. Vuosirenkaistako? Maailman vanhin LÖYDETTY fossiili on (arvellaan) Stromatoliitti (kivimuodostuma) jonka iäksi arvellaan 2,7 miljardia vuotta. Nykyihmisen arvellaan kehittyneen 200.000 -250.000 vuotta sitten.

Kuka kirjoitti raamattuun sen luomiskertomuksen ja miksi? Ja mihin? Ei ainakaan arvellut kirjoittavansa bestselleriä.
Kirjoitustaito on kohtuullisen tuore. Ensimmäiset aakkoset keksittiin (arvelu) noin 2000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Taustalla oli egyptiläiset hieroglyfit. Raamatun kirjoitukset eivät millään voi olla tätä vanhempia. Vanhimmat osat ajoitetaan noin 3000 vuotta vanhoiksi (1000 vuotta eaa). Kuka keksi sen? Kuinka vieläkin ihmiset uskovat noihin tarinoihin, kun dokumentointi oli tuolloin mitä oli ja "Sana" levisi lähinnä papiston keskuudessa suusta suuhun?

Ei maapallon pyöreyskään ole aina ollut ihmisille selvä: Kopio Tieteen kuvalehdestä alla, Kysymys kuuluu: Millon maapallo tiedettiin pyöreäksi:

Sitä ei tiedetä. Jo antiikin Kreikassa oli oppineita, jotka pitivät Maata pyöreänä. He perustivat käsityksensä muun muassa havaintoon, että avomerellä laivasta pilkisti taivaanrannan takaa ensin esiin sen masto. Perinteisesti on selitetty, että antiikin tietämys Maan pyöreydestä unohtui pimeäksi luonnehditulla keskiajalla. Nykyään ollaan kuitenkin sitä mieltä, että tuolloinkin oli tutkijoita, jotka tiesivät Maan olevan pyöreä, vaikka monet väittivät sitä litteäksi. Esimerkiksi englantilainen munkki Beda antaa ymmärtää noin 725 kirjoittamassaan teoksessa De temporum ratione (Aikojen laskemisesta) Maan olevan pyöreä. Ehkä jopa aivan tavallisetkin myöhäiskeskiajan eurooppalaiset tiesivät elävänsä maapallolla. Ainakin 1100-luvulla julkaistu latinankielinen Elucidarius-oppikirja, joka käännettiin useille kielille, kertoo, että Maa on pallonmuotoinen.

Näitä ajatellessa palaan takaisin vuoteen 2013....