Ihan ensimmäisenä mainitsen, että sivun oikeassa laidassa on muutama linkki liittyen aiheeseeni. Tarkoitukseni ei ole tyrmätä teipin vaikutusta, vaikka sen suuntainen käsitys minulla teipistä onkin. Heti kun jokin tieteellinen tutkimus osoittaa teipin vaikuttavan muutenkin kuin uskon kautta, olen vastaanottavainen!

Olen noita teippien puolesta kirjoitettuja lukenut useitakin, mutta jokainen niistä perustuu yksinään yhden käyttäjän kokemuksiin taikka ovat kinesioteippien markkinoijien kirjoituksia (Siis hierojien, fysioterapeuttien jne lobbaamia).

http://www.kinesioteippaus.fi/

http://www.selkaliitto.fi/kinesioteippaus

http://www.fysiosporttis.fi/fi/palvelut/fysioterapia/kinesioteippaus/

Alimmasta linkistä olen kopioinut seuraavav pätkän:

Kinesioteippausta voidaan käyttää tukiteippauksen tavoin monien tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksessa. Kinesioteippaus eroaa perinteisestä urheiluteippauksesta siinä, ettei se rajoita tuettavan alueen liikettä, vaan tuki perustuu tuntoaistin stimulaatioon. (Alleviivaus oma)

Kinesioteippi on venyvä teippi, toisin kuin tavallinen urheiluteippi. Venyvyytensä ansiosta se ei rajoita liikeratoja, mutta toisaalla taas kerrotaan että se ohjaa liikeratoja. Tä? Jos minä teippaan kinesioteipillä vaikkapa polven, niin teipin antaessa periksi liikerataa ei rajoiteta eikä ohjata. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Eikö teippauksen ole juuri tarkoitus estää esim yliojentumista? PALJONKO IHMISEN IHO VENYY? Teippi venyy noin 40%. Kokeileppa vaikka kyynärvarrestasi.

Teippi kiinnitetään ihoon. Miten se voi poistaa kipua lihaksesta saatikka nivelestä taikka luusta?

Jatkan tätä artikkelia heti kun aika antaa myöden. Menee muutama päivä, mutta julkaisen tämän silti, koska elän uskossa, että joku/jotkut esittävät tähän vastaväitteitä mielellään. Myös vinkkejä otetaan vastaan! Kirjoita kommenttikenttään....