Henkilöauto:

Yleensä neljä rengasta, moottori ja istumapaikkoja kuskille ja yhdelle taikka useammalle matkustajalle. Merkkejä on monia, valmistusmaitakin löytyy vissiin kaikista maanosista. Australiasta en ole ihan varma, eikä kyllä kiinnosta tutkiakkaan.

Luin Taloussanomista juttua työsuhdeautoista tässä muuan päivä. Jutun kommenteissa jotkut lapselliset antavat ymmärtää, että ei ole muita autoja kuin Volvo taikka joku muu tietty merkki, eikä varsinkaan japanilainen ole auto, vaan riisikuppi. Lapsellista vääntöä. "Meidän isä oli kyllä vielä voimakkaampi" -ilmiö? Kyllä autoa saa ajaa, vaikka ajokortti olisi suoritettu Opelilla.

Makkaran lihapitoisuus

Camping Juusto-grillimakkaran lihapitoisuus on 10%, HK:n uunilenkissä se on vain 1,2. Eipä ne taida noita lihamakkaroiksi kyllä mainostaakkaan. Sitäpaitsi, kyseessä on makkara eikä liha. Makkaraan käytetään nahkaa, silavaa ja rasvaa. Lihattomiakin makkaroita löytyy. KVG.

Lumelääke

Lumelääke on lääke, jossa ei ole mitään vaikuttavaa ainetta. Kumma kyllä, joskus sellainen lääke (väärä termi, kun kyseessä ei kirjaimellisesti ole lääke) voi vaikuttaa, vaikka ottajansa tietäisi kyseessä olevan plasebo. Oma mielipiteeni asiaan on se, että oikeasti potilas ei ole lääkkeen tarpeessa, vaan "sairaus" on henkistä laatua. Se paranee vaikka vain rukoilemalla, jos potilas vaan tietää että joku huomioi hänet. Homeopaattiset "lääkkeet" ovat juuri näitä plaseboja. Ken uskoo, se paranee, mutta toivottavasti noitten "lääkkeitten" ei odoteta parantavan mitään oikeata sairautta kovin yleisesti. Valitettavasti siltä ei voida välttyä, kun noita homeopaattisten valmisteitten myyjiä on niin paljon. Rahat pois herkkäuskoisilta.

Itsemurha homeopaattisella lääkkeellä

Moni tekee itsemurhan syömällä unilääkkeitä taikka jotakin muita lääkkeitä, joilla on semmoinen vaikutus, että kun tarpeeksi syö, niin kuolee. Jos on unelias, niin paraneeko se uneliaisuus homeopaattisesti sillä, että otetaan homeopaattinen unilääke. Siis semmoinen pilleri, joka sisältää unilääkettä ziljardi kertaa laimennettuna. Semmoisesta pilleristä ei löydy enää unilääkejäämiä maailman tarkimmalla mikroskoopillakaan, mutta on siinä sen tabletin sisältämässä aineessa sitä joskus ollut. Niin, että montako semmoista homeopaattista unipilleriä pitää syödä, että henki lähtee? Sata ziljardiako? Sopisiko ne lääkkeet yhtä aikaa edes lääkekaappiin vai pitäisikö niille vuokrata merikontti? Ja monestiko pitäisi nielaista semmoiset pillerit ja paljonko vettä päälle?

Sähkö

Sähkö tulee pistorasiasta. Missä se on silloin kun siinä pistorasiassa ei ole pistoketta? Odottaa siellä piuhan syövereissä, että tuleppas partakone, panen sinut hyrräämään! Vai onko se siellä Olkiluodon ydinvoimalan reaktorissa, josta se rientää salamaakin nopeammin hyrryyttelemään sitä partakonetta, kun töpseli tökätään pistorasiaan? Omituinen juttu.

Tähdet

Taivaalla (siis maapallon näkyvillä avaruudessa) sanotaan olevan lukematon määrä tähtiä. Tottahan se on, ei kait niitä kukaan eikä mikään kone pysty laskemaan luotettavasti. Tai voi kait sittenkin? Minkälainen sen koneen pitäisi olla, kun osa tähdistä näkyy paljaalla silmällä pimeällä, mutta valoisalla ei, ja entä kun osa tähdistä on pallomme tällä puolella ja osa tuolla toisella puolella. Minkälaisella koneella pystytään laskemaan kaikki tähdet yhtä aikaa myös tuolta maapallon takaa? Eipä taida siihen olla semmoista värkkiä olemassa. Ei ainakaan maapallolla. Kuitenkin tähtiä taikka tähdiksi luettavia taivaankappaleita on joku määrä, eikä siis enää plus yksi, mutta kukaan ei voi tietää, että montako. Kiusallista se on, utelu?

Lähtee ne läskit

Suurin pudottaja alkaa taas, nyt tarkoitan suomalaista sarjaa, joka alkaa 30.3.2014 televisiosta. Siinä monta eri ylipainoista ihmistä menee laihdutuskuurileirille, joka televisioidaan. Kuvaukset kestävät muutaman kuukauden ja voittaja on se, joka on pudottanut painoaan suhteellisesti eniten, siis prosenteissa eniten. Todennäköisesti voittajan on pitänyt pudottaa painostaan noin 50%. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelmaan ei kannata osallistua, ellei tuommoisen painon pudottaminen ole mahdollista, ei ainakaan voitto mielessä. Mutta miksi siihen ohjelmaan osallistuu semmoisiakin, joilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä painonpudotuksessaan yli 30 prosentin? Linssilude?

Tupakki

Kiistatta on todistettu, että tupakinpoltto aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksien lisäksi myös keuhkosyöpää. Miksi jotkut lääkäritkin polttavat? Onko ne huonosti opiskelleet koulussa?

Pluskamperfekti

Uskokaa taikka älkää, mutta tuo on suomenkielinen sana. Kylläpä nyt ottaa pattiin, että tuonkin merkityksen olen joskus oppinut. Ja partisiippi!