Otsikko lupaa kyllä muuta kuin mitä kirjoitan. Asiani nimittäin ei koske uskonnollista uskoa, vaan uskoa itseensä. Tai jotain muuta paskaa tässä yhteydessä.

http://www.iltalehti.fi/viihde/2014042818247603_vi.shtml

Hunks-tähti (tai kai se on tähti, minä en tuota hemmoa tunne enkä ole koskaan nähnyt, edes nimeä en ennen ollut kuullut kuin tuo uutinen tuli eteeni) on sairastunut jutun mukaan aggressiiviseen paksusuolen syöpään. Hän kieltäytyy hoidoista ja usko paranevansa "uskolla".

Viime kesänä agressiiviseen paksusuolen syöpään sairastunut Hunks-tanssija Jani Kokki kieltäytyy sytostaateista. Hän on kieltäytynyt myös leikkauksesta, sillä hän uskoo parantuvansa uusilla hoitomuodoilla

----

- Hän turvautuu uusiin hoitomuotoihin, joihin kuuluvat esimerkiksi täysin puhdas ja lisäaineeton ruokavalio ilman eläinkunnan tuotteita sekä mahdollisimman tehokas stressin välttäminen, Kokin tueksi organisoidun hyväntekeväisyystapahtuman järjestelyistä vastannut Petri Ahonen kertoi tiedotteessa.

Se, paraneeko hunksi hoidosta kieltäytymisestä huolimatta, jää nähtäväksi, mutta syövästä toipuminen menee ilman muuta ruokavalion ansioksi, jo se paranee. Fakta.

Paksusuolen syövän paranemisennusteesta:

Eräs eniten askarruttavista asioista on yleensä oman taudin ennuste. Ennustetta on kuitenkin hyvin vaikea arvioida, sillä jokainen potilas on erilainen ja jokaisen sairauteen hoidot tehoavat eri tavoin. Hoidot myös kehittyvät jatkuvasti, joten lääkäreiden on mahdotonta ennustaa tautisi kulkua tarkoin, vaikka pyytäisitkin arviota.

Tietoa hakiessasi saatat löytää eri lähteistä erilaisia ennusteita, jotka perustuvat mm. taudin tyyppiin ja levinneisyysluokkaan. Ennusteiden tulkinnassa kannattaa kuitenkin olla varovainen ja ottaa huomioon kaksi tärkeää asiaa. Ensinnäkin ennusteeseen vaikuttavat useat eri tekijät, kuten ikä, yleiskunto, syövän tyyppi ja levinneisyysaste. Toiseksi ennusteisiin liittyvät tilastot perustuvat lähes poikkeuksetta keskiarvoihin, joiden avulla on mahdotonta määrittää tarkasti kenenkään yksilöllistä elinaikaa.

Ennusteissa ei myöskään voida ottaa huomioon kaikkein uusimpia hoitomenetelmiä. Ennusteet pohjautuvat yleensä tilastoihin, joissa yhtä potilasryhmää on seurattu 5–10 vuotta. Niinpä nyt julkaistavat tilastot kertovat siitä, kuinka tehokasta hoito oli viisi vuotta sitten, ja nykymenetelmistä saadaan seurantatietoa aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Levinneen suolistosyövän hoito on kehittynyt merkittävästi viidessä vuodessa, ja tänään suolistosyövän hoitoon on olemassa enemmän vaihtoehtoja kuin viisi vuotta sitten. (http://www.suolistosyopa.fi/yleista/suolistosyovan-ennuste/)

Hoitamattomana - siis hunkisn tapauksessakin - syöpä leviää ja valitettavasti tappanee potilaan hyvinkin nopeasti:

Suolistosyövän ennuste riippuu sen levinneisyysasteesta toteamisvaiheessa. Pinnallisissa kasvaimissa paranemismahdollisuudet ovat yleensä hyvät, ja suurin osa potilaista paranee pelkällä leikkauksella tai leikkauksen ja sädehoidon ja/tai solunsalpaajahoidon yhdistelmällä. Pidemmälle edenneessä syövässä ennuste on huonompi.

http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk01087

Noitten linkkien takaakaan ei löydy täsmällistä ennustetta, koska potilas pitää tutkia ykslöllisesti, pelkkiin tilastoihin ei voi tuijottaa muuten kuin kertomalla muutama esimerkki. Oma maallikollinen näkemykseni on, että ko . syöpä ei parane ainakaan itsestään ja leikkaamttomana se leviää sisäelimiin tappaen potilaan muutamassa kuukaudessa, korkeintaan parissa vuodessa.

Kumma, ettei hoito kelpaa, vai onko tarkoitus päättää päivänsä omalla tyylillään, haluamatta lisävuosia elämäänsä?

Kas kun  ei koeta parantua syömällä vesipillereitä ja sokerirakeita. Humpuukia!