Kertokaapa minulle militaristille, miten se tuntematttoman vihollisen mahdollisesti aloittama hyökkäys torjutaan. Putkimiinoilla ei, kun Halonen meni panemaan nimensä johonkin pirun miinat kieltävään paperiin. Toisaalta, ei ne T80:t niillä pysähtyisikään. Eikä ne pysähtyisi millään muullakaan käsiaseella, talvisota käytiin yli 75 vuotta sitten! Silloin oli vielä käsipareillakin mahdollista tehdä jotakin.

Nyt on ilmaherruus, on elektroninen sodankäynti, on ohjukset, on jopa ydinaseet, joita silloin ei ollut. Ja meillä ei ole vieläkään, en minä niistä ydinaseista perustaisikaan, niitähän nyt vaan ei yksinkertaisesti käytetä, vaikka mikä olis. Mutta joillakin niitä olla pittää.

Oikeasti: Jos on uhka, että tuntematon vihollinen hyökkää idästä, niin siihen ei tarvittaisi muuta kuin pelote siitä, että NATO tulee avuksemme. Siksi sen (NATOn siis) läsnäolo täällä ei olisi haitaksi ollenkaan. Samalla voitas varusmiespalveluksesta tinkiä, kun monikansalliset joukot ottaisivat vastatakseen myös meidän puolustuksestamme. Toki on niin, että Ruotsin pitäs tulla samaan syssyyn siihen mukaan, Norja ja Tanskahan ovat jo.

Tietysti tuo järjestely maksaisi meille, ei ne joukot mustikoilla elä