Britit sitten äänestivät EU:sta eroamisen puolesta. Äänestyksen tulos oli suuri yllätys Euroopalle, mutta sitä se oli myös äänestyksen arkkitehdille, Brittien pääministeri Cameronille. Yllätys se oli kuulemma myös EU-vastaiselle liikkeelle, mistä on osoituksena muun muassa se, että Brexit-liikkeen eräs keulahahmo Boris Johnson KIELTÄYTYI pääministeriehdokkuudesta.  Saapa nähdä, minkälainen soppa siitä kampanjasta tulee, kun pm-ehdokkaita on ainakin viisi. Mielenkiintoiseksi kisan tekee se, että EU-vastaisuus on uutistietojen mukaan erittäin kovassa vastatuulessa äänestystuloksen julkistuksen jälkeen. Kaikki osaavat lukea, mitä Britannian taloudelle on tapahtumassa, puhumattakaan Skotlannin ja Pohjois-Irlannin reaktioista. Hajoaako valtakunta?

Oma ennustukseni on, että EU-eroa ei lopulta tule, en tiedä sanoa mikä siihen eniten johtaa, mutta on jotenkin järjenvastaista touhua koko soppa.

Suomalaiset EU-kriittiset poliitikot ovat vaatimassa Suomeenkin kansanäänestystä. Sipilä ehti jo sanomaan, että tämän hallituksen aikana sitä ei tule, mikä onkin ihan hyvä juttu EU-vastaisille, sillä ainakin Iltalehden mielipidemittauksen mukaan äänestystulos olisi murskava 68% EU:n puolesta juuri nyt (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062921817098_uu.shtml ), joten turpiin tulisi niin että tukka lähtee!