Bernerin esittelemä (huom, nimenomaan esittelemä, muut ovat tuon suunnitelman tehneet) liikenneverotuksen uudistus haudataan. Asiasta kerrottiin eilen 23.1.2017 illalla.

Sipilän hallitus osoitti rautalangasta vääntämällä, että autoverosta ei voida luopua. Jos verot kerättäisiin kulutuksen mukaan tiemaksuina tms niin osa kokee sen vääränä. Siis sen, että se maksaa, joka kuluttaa. Mikä siinä nyt sitten on epäoikeudenmukaista? Muutos? 

Sanoin eilen eräälle henkilölle erittäin painokkaasti, että Bernerin esitys ei mene läpi. Se piti sanoa melko painokkaasti, sillä hän kävi tosi kuumana aiheesta. Oli juuri ostanut uuden auton. Tuossa mielessä esitys olikin pannukakku, sillä siirtymäaika oli liian lyhyt ja autoveron jo maksaneille suunniteltu kompensaatio oli huono, jos sitä nyt sitten oli edes mietitty. 

Miksei esitetty esimerkiksi sellaista ratkaisua, että vain 2018 alkaen ensirekisteröitävien autojen verokohtelu olisi tullut tuon piiriin? On siinä joku jippo, mutta sitä on nyt turha miettiä, koska nyt aletaan suunnitella taas uudesta lähtökohdasta, nimittäin siitä, että autovero on ja pysyy.

Oliko esitys vain halu osoittaa, että autoveroa ei voida poistaa koska muutokseen ei olla valmiita?