Perussuomalaiset ovat pienpuolue, vaikka heillä onkin tällä hetkellä 38 kansanedustajaa ja on siten maamme kolmen suurimman puolueen joukossa. Pienpuolueen puolueesta tekee se, että puolueen kansanedustajien määrä on vain väliaikaisesti korkea jo toista eduskuntakautta. Ensimmäisellä "ison puolueen" edustajamääärällä ei ollut vielä asiaa hallitukseen, koska puolueen kannatus perustui sellaisiin asioihin, joita hallituksessa ei oikeasti voitu ajaa. Maahanmuutto-, euro- ja Kreikan tuki-vastaisuus toi puolueelle sen kuuluisan Jytkyn. Toisissa eduskuntavaaleissa 2015 puolue jatkoi vielä samalla kannatustasolla, mutta tie johtikin nyt hallitukseen, jossa välttämättömiä päätöksiä tehdään koko kansakuntaa ajatellen. LÄHES yhden asian puolueen kannatus ei voi pysyä samalla tasolla tehtyjen päätösten ollessa lähes poikkeuksetta puolueen eduskuntavaaliohjelman vastaisia. Kaikkia pakolaisia ei voi käänyttää eikä eurosta voi erota tuosta vaan. Kannattajien käsivällisyys loppuu ja se ajaa etsimään toista populistipuoluetta, jollaiseksi Perussuomalaiset käsitän.

 
Kunnallisvaaleissa 2017 kannatuksen nähtiin syöksyvän kohti pienpuolueen tasoa. Vihreät näyttivät saaneen Perussuomalaisten populismilla ansaitut äänet. Lisäksi Timo Soinin ilmoitus väistyä puheenjohtajan paikalta ajaa puolueen radikaalimmat kannattajat valtataisteluun. Kenestä uusi puheenjohtaja Soinin jälkeen? Soini on ollut mies paikallaan puolueessa ja häneen puolueen kannatus henkilöityy väistämättä. Löytyykö puolueen ohjaksiin oikeasti pätevää henkilöä pitämään puolueen kannatus edes 2017 vaalien tasolla vai katoaako puolue kokonaan maamme puoluekartalta? En pitäisi sitä suurena ihmeenä. 
 
Kannatus saadaan ylös rasistisilla ja ehdottomuuksiin perustuvalla politiikalla. Valtaosaan äänestäjistä puree hyvätuloisten haukkuminen ja sosiaalietuuksien puolesta puhuminen. Sen tiesi ja tietää myös Soini ja hallituksesta käsin se on mahdotonta toteuttaa. Uuden puheenjohtajan myötä alkanee hallituksesta vierottaminen, saa nähdä johtaako se aikaistettuihin vaaleihin tai vain hallituksesta irtaantumiseen.