Tänään 25.9.2017 ehdokkat ovat tässä:

Sauli Niinistö, istuva presidentti, saanee noin 62 - 65% eka kierroksen äänistä.

Pekka Haavisto: Vihreitten ehdokas, tulee saamaan paitsi vihreitten ääniä, myös sateenkaariporukan ääniä. Kampanjassa tullaan (taas) vetoamaan homoseksuaalisuuteen. Arvioni tänään on vajaa 20% eka kierroksen äänistä, sanotaan vaikkapa 17-18%.

Matti Vanhanen, Keskustan ehdokas, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia saada yli 10% äänistä. Myös keskustalaisista iso osa äänestää Niinistöä.Arvioni 5-6%.

Laura Huhtasaari - Hetkinen, kuka se tämä perussuomalainen oikein on? Oikeasti presidenttiehdokas??? Alle 5%, MAMU-vastaisuudella presidentiksi? EI! Siis ei ikinä!

Tuula Haatainen, SDP:n ehdokas, koska kukaan muu ei alkanut. EI saa edes SDP: kannattajien ääniä, arvioni 5-6%

Merja Kyllönen - Vasemmistoliitto, Haja-ääniä, ehkä 3-4%

Nils Torvalds.RKP. Ne sitte keksi laittaa oman ehdokkaan... Sanotaan nyt vaikkapa 3-4%....

Lisäksi Ilja Janitskin ja Paavo Väyrynen ovat hankkimassa kannattajakortteja. Janitskinin osalta kyseessä on pelkkä kiusanteko "koska minulla on siihen oikeus" ja Paavo nyt vaan on Paavo. Jos paavo saa enemmän kuin 2% äänistä niin se on iso yllätys. Ja iljalle tulee nolla pilkku jotain, jos saa 20.000 korttia kokoon. Joka tapauksessa ei mitään merkitystä, paitsi TV-aikaa, jos edes hyväksytään ehdokkaaksi.

Mainituista prosenteista tulee yhteensä jotain sadan lähelle, joten ole hyvä ja nakkele sopivia desimaaleja perään että saat tasan 100% (pitää pyöristää alaspäinkin). Pilkun viilausta.

Todellinen kampanjointi alkaa pikapuolin. Muutamat "muka-tosissaan-ehdokkaana" ovat jo arvostelleet Niinistön poissaoloa keskusteluista. Ehtiihän noita kampanjoita vielä käydä itsenäisyyspäivän jälkeenkin.

Edellisvaaleissa veikkasin Haavistolle pikkuisen vähemmän ääniä mitä hän sai. Näissä vaaleissa luulen veikkavani lähemmäksi oikeaa, Vanhasen äänisaalis saattaa toki olla suurempikin kuin veikkamani 4-5%, mutta lopputulosta se ei muuta, Niinistö saa joka tapauksessa yli 50%, mikä riittää suoraan valintaan heti ensimmäisellä kierroksella.

Professori huolestui Niinistön 68%:n kannatuksesta Ylellä: ”Luku kuin Pohjois-Koreasta”

Minkäs sille voi jos kannatus on 68%?? Demokratiassa se voi olla noinkin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230471-professori-huolestui-niiniston-68-n-kannatuksesta-ylella-luku-kuin-pohjois-koreasta