Aloitan heti YLE:n mielipidmittauksella, jonka mukaan Niinistön kannatus on 76 prosenttia. Tämä siis tämän jutun mukaan:
https://yle.fi/uutiset/3-9878053

Presidentinvaalit ovat  henkilövaalit. Olen aikaisemminkin maininnut, että muitten ehdokkaitten asettaminen on turhaa, mutta oikeutettua.

Henkilövaalit, ei puoluevaalit!!! Silti moni puolue on asettanut oman ehdokkaan mitatakseen puolueensa kannatusta, mikä tyhmä temppu! Todella tyhmä. Vai mitä sanotte esimerkiksi tästä (iltasanomat https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005405381.html)

 

Kepulla ja sdp:llä surkea tilanne

Keskusta ja Sdp ovat puolueina jääneet viime gallupeissa häviäjän paikalle.

Ylen presidenttigallup ei luo lohtua.

Keskustan (Matti Vanhanen) kannattajista Niinistöä aikoo äänestää heti 80 prosenttia. Sdp:n (Tuula Haatainen) kannattajista Niinistölle antaa äänensä 79 prosenttia. Omat ehdokkaat tuntuvat turhilta kuin nunnan nännit tai ylennys ilman palkankorotusta.

Toisin sanoen, on ihan turha asettaa ehdokkaaksi mitään puolueen YKKÖSNIMEÄ, koska vaaleissa hänen kannatuksensa jää reilusti alle puolueen kannatuksen ison osan äänestäessä suoraan Niinistöä. Turhaa, ah niin turhaa!! Siinä tulee alemmuuskompleksi, jos gallupit näyttää vaikkapa nyt Keskustalle 17 prosentin kannatusta ja Vanhanen saa presidentinvaaleissa sen 2% äänistä, minkä tuo YLEn tilaama kannatuskysely lupasi. Ottaako Vanhanen tästä herneen, kun puolueen omakaan väki ei äänestä häntä? Sama pätee toki muihinkin ehdokkaisiin, paitsi Haavistoon, jota äänestetään puhtaasti seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, ja nimenomaan ne sateenkari-ihmiset äänestää, jotka normaalisti "nukkuvat"...

Ei näissä vaaleissa puolueen kannatusta mitata, sen pitäisi mediankin edustajien tajuta.