Joulusiivous on tehty. Tosin viikko sitten elikkä tänään uusiksi. Sitte pannaan kinkku uuniin, sillä aikaa käyvään vielä kaupassa, vaikka jo eilen käytiin. Jotakin unohtui kuitenki. Ennen kinkun uuniin lykkäämistä toki paistetaan piparit (oikeasti me kyllä ostettiin valmiita) ja tortut (jotka ostettiin raakapakastettuina). Sitte siivotaan jäljet. Ja Annetaan kinkun olla unissa vaan.... ja samalla koristellaan kuusi.

Aamulla viimeistellään kinkku, sinappihuntu ja mitä lie. Laitetaan pöytä koreaksi, siis kun ollaan siivottu kaikki jäljet. Odotetaan vieraita, samalla siivotaan lisää. Minä käyn saunassa (vaimo ei , kun se ei tykkää saunomisesta). Vasta on hankittu torimyyjältä. Mukavaa!

Vieraat tulevat aattona puolen päivän korvilla. Saunanraikkaana otan heidät vastaan (ei siihen saunavastaan...). Otetaan kuumaa glögiä, jota ei ole terästetty millään, paitsi minulla on pikku loraus koskisenkorvaa...  pikkulapset jo kyselee että eikös niitä lahjoja... kun näkyvät olevan jo kuusen alla. No ei avata ennen ko ollaan syöty. Meillä ei käy pukki, kun ne lahjat pitää ihan ite ostaa ja paketoida ja panna niihin nimi. Pukki tuo, ei se saa tehdä lego-palikoita.
Ollaan syöty kinkkua, porkkana-, maksa- peruna-,lanttu- ja imellysperunalaatikkoa. Punajuurta ja lohta, joululimppua ja salaatteja on kans nautittu. Ja glögiä ilman terästystä, paitsi minä jolla on pikkuisen kossua seassa. Lopuksi siivotaan.
Siirrytään olohuoneeseen, jossa lahjat jo odottavat kuusen alla. Aletaan availla, minimies saa jakaa ne kullekin. Ollaan iloisia lahjoista. Minäkin saan omani, suklaarasian, jonka olen itselleni laittanut. Näyttelen kiitollista ja yllättynyttä. Sen kunniaksi hieman glögiä. Juu-juu, sitä samaa jossa on kossua. Ollaan iloisia ja nauretaan. Lahjat on tosi mieluisia, ihan kuin oli toivottukin.... Lopuksi siivotaan taas. Ja otetaan glögiä ilman terästystä, paitsi minä, jolla on seassa hiukan rommia.
Sitte vieraat lähtee ja me vaimon kanssa siivotaan jäljet ja otetaan glögiä, jossa on terästystä. Katsotaan elokuva Ihmeellinen on elämä. Tai vaimo katsoo ja minä kuorsaan sohvalla. 

Nyt on siis aatonaatto ja pitää alkaa tekemään joulu. Siivota pitää ja hakea se kossu, joka unohtui ostaa eilen.

Kyllä Joulu on mukava juhla. Toivottavasti teillä nautitaan siitä yhtä paljon kuin meillä.