Pari ajatusta sotesta. 

Ensiksikin, hallituksen tehtävä ei ole miellyttää kansalaisia, eikä se sitä yritäkään. Toisin oli aikoinaan Holkerin hallituksen aikana, he lähettivät oikein kirjeen koteihin miellyttääkseen. Kertoivat että verotus kevenee. Joo, kevenihän se. Siis tuloverotus, mutta muu verotus kiristyi. 

Toiseksi: hallitus ei tee muutokia/uudistuksia miellyttääkseen vaikkapa omia kannattajiaan taikka kerätäkseen kannatusta. Muutokst ja uudistukset tehdään ajatellen lapsiamme ja jopa lastenlapsiamme. Ulkomaanvelka pitää joskus maksaa pois tai ainakin saada se vähenemään. Ei se onniistu  paapomalla sosiaalipummeja. Valtiontalouteen kuuluu suuressa määrin Sote-uudistus. En ole 100-prosenttisesti esityksen takana mutta kannatan sitä silti. Se on hyvä alku. Moni arvostelee sitä tietämättä mitä muutokset tuo tullessaan, haukutaan pelkästään Sipilää ja hallitusta, ei asiaa. 

Ottakaa selvää siitä mistä on kyse. Pelkkä asenne ja mielipide ei ratkaise vaan lopputulos. Lopputulos ei synny mielipiteestä vaan toteutuksen seurauksena.