En kuulu mihinkään puolueeseen, enkä liity, vaikka pyydettäisiin.

En kerro ketä/mitä puoluetta äänestin viime vaaleissa. Äänestin kyllä, löytyi sopiva ehdokas. Ei mennyt läpi.

Olen jättänyt joissakin vaaleissa äänestämättä, koska mieleistäni ehdokasta/puoluetta en ole keksinyt.

En julkisesti kannata mitään puoluetta erityisesti, en myöskään vastusta pelkän historian perusteella. Nykyiset teot ratkaisevat. Tiedän, että ääneni päätyy puolueelle, vaikka henkilöä äänestäisinkin.

En kannata ääriliikkeitä, sikäli kun ne edustavat ehdotonta kantaa asioissa, jista kiistellään toistuvasti. Esimerkkinä vaikkapa ydinvoima ja homoliitot. Nämä ovat mielipideasioita, mutta vain osittain. Järkiperusteluja löytyy aina, kun asioita tarpeeksi kaivellaan.

KAIKKI poliitikot ajavat ensisijaisesti omia asioitaan, vasta toissijaisena tulee kannattajien mielipide. Kannattajat kylläkin tiennevät poliitikkojen kannan, mutta äänestävät silti/juuri siksi?

Demokratiassa enemmistökin voi olla väärässä ja tehdä vääriä ratkaisuja.

Yhden miehen/naisen puolue ei saa olla vastuussa asioistamme, ei myöskään yhden asian puoluetta pidä päästää vallankahvaan. Jos puolueohjelmassa ei ole muuta sanottavaa, kuin että irti EU:sta, niin jääköön se puolueen ainoaksi kannanotoksi. Olkoot muista asioista hiljaa, kun ei ne niistä(kään) kuitenkaan mitään ymmärrä.

Jos näin on tehty aina, miksi muutoksia ei saa tehdä? Pakko tunnustaa, että virheitä on tehty ja korjausliikkeet saattavat olla kipeitä. On poliitikkojen asia saada asiat oikenemaan, opposition vastusteluista huolimatta. Ne vastustavat joka tapauksessa.

"Oletko valmis hyväksymään homopresidentin?" - Tähän kysymykseen voi vastata äänestämättäkin myöntävästi. Huono vaalimainos! Ainakin väärä peruste valita presidentti.

Joskus on hyvä juoda vaan kahvia, mutta silloin kannattaa olla hiljaa.