Näin joulun alla tuli taas mieleeni juhlapyhien ajankohta. Vuosia sittenhän loppiainen ja helatorstai sijoitettiin lauantaiksi, jolloin kyseisten viikkojen kesto oli normaali, työpäiviä maanantaista perjantaihin ja viikonloput kuten muutkin, paitsi kai ne kirkollisia pyhiä olivat silloinkin.

Kaikki kalenterin kirkolliset juhlapäivät pitäisi olla ihan normaaleja työpäiviä kuten muutkin. Työlainsäädännössä ne voisivat olla verrattavissa lauantai- ja sunnutaipäiviksi kuten nytkin. Eli 5-päiväinen työviikko ympäri vuoden. On uskontokuntien oma asia sitten se, miten kukin uskonto omia juhliaan juhlistaa, mutta pidetäisiin ne nyt kuitenkin ihan vaan "kirkon" sisällä. Uskonnosta riippumatta.

Näin meillä "kristillisessä" Suomessa olisikin: 

Loppiainen, tammikuun eka lauantai. Se olisi siten 1 - 7. tammikuuta kalenterikierrosta riippuen.

Pääsiäinen: lauantai ja sunnuntai. Pitkäperjantai olisi ihan normaali arkipäivä.

Helatorstai ja Helluntai: lauantaina.

Juhannus kuten nytkin eli lauantai.

Pyhäinpäivä: lauantai kuten nytkin.

Joulu: kristinuskossa olevat pitäkööt joulun milloin haluavat, mutta merkittäköön se kalenteriin lauantaiksi (joulupäivä) ja sunnuntaiksi (tapaninpäivä). Vaihteluväli voisi olla siten, että joulun ja loppiaisen väliin jäisi aina kokonainen viikko eli vähintään 7 päivää. VARSINKIN kun eri lähteitten mukaan Jeesuksen syntymäpäivä ei ole joulun aikana. Lasten ja lastenmielisten lahjojenjakopäivä olisi lauantai. Joku roti sentään joulun raiskaamiselle pitää olla. Eihän joulua enää juhlita jeesuksen syntymäpäivänä vaan se on kaupallinen lahjojenjakopäivä.