Viimeistä edellisessä postauksessani ( http://mahottomia.vuodatus.net/lue/2016/09/taloustalkoot) kommentoin

Vuoden 2017 budjettiesitys on nähty. Velkaa pitää ottaa lisää yli 5 miljardia. Ei hyvä.

Minkälainen yhteisymmärrys tässä maassa pitää saada aikaan, että tuo velkaantuminen saadaan loppumaan? Tämän päivän politiikalla se ei onnistu. Syyllinen ei ole hallitus eikä oppositio erikseen vaan lähinnä AY. Saavutetun edun poistaminen on tabu

Vastaan tähän nyt itse:

Ei saada minkäänlaista yhteisymmärrystä nyt eikä ennenkään. Pari esimerkkiä kansalaisten kommenteista alla olevaan aiheeseen:

Lapsilisistä nipistetään ensimmäiseltä lapselta 82 senttiä (0,82 euroa) ja toiselta 90 (0,9 euroa) KUUKAUDESSA.

Facebook-kirjoituksista poimittua:

- ON SE SAATANA että tuommosia mölökäreitä ei saaha ruotuun

- Kuinka tyhmää tämä kansa oikein on kun se ei tee mitään vaikka sitä potkitaan päähän kaiken aikaa? Koska palaa pinna ja politikkoja viedään?

Eli tuommoinen vajaan euron per kk-leikkaus saa ihmiset huutamaan itkupotkuraivareitten säestyksellä.

Ihmettelen suuresti kansalaisten ajattelemattomuutta ja kyvyttömyyttä laskea yksinkertista asiaa: 5 mijardin säästö/veronkiristys ei voi olla vaikuttamatta ihan kaikkiin jollakin tavalla. ALV, autovero, bensavero ja ihan kaikki menonleikkaukset koskettavat jollakin tavalla joka ikistä suomalaista vauvasta vaariin. Joka ikisellä ihmisellä on aihetta protestointiin, jos jokaisesta sentistä aletaan tekemään johtopäätöksiä.

Sipilä:

Juha Sipilä on nykyisen hallituksen pääministeri. Hänellä on epäkiitollinen tehtävä olla johtamassa kulukurin taivalta. Ihmettelen, jos hän on seuraavassa hallituksessa. Hänen ei ole pakko, ammattipoliitikkojen on pakko olla mukana. Sipilän tehtävänä on toisten tekemien virheitten korjailu, tehtävä on mahdoton toteuttaa. Kansa ei anna sen tapahtua.