Tämä kirjoitus ei ole kannanotto juuri käsittelyssä olleeseen lakiin homoavioliitoista. Tämä on kannanotto siihen hypetykseen, mitä netissä, somessa ja julkisuudessa harrastettiin, Stubb etunenässä.

 

Tässä pari linkkiä pohjustukseksi:

https://twitter.com/alexstubb/status/538297795174989824

https://www.facebook.com/alexanderstubb/posts/876366145741101

Siltä varalta, että nuo kirjoitukset poistetaan netistä, tässä facebook-linkistä pala tekstiä 26.11.2014 (ei siis koko kirjoitus):

... "Perjantain äänestyksen ollessa käsillä haluan avata hiukan ajatteluani niille, jotka vielä miettivät kantaansa.

Ensinnäkin, toivoisin, että miettisimme asiaa tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannalta. Toimimmeko sellaisen asian puolesta, joka auttaa jokaista tuntemaan olevansa ymmärretty, hyväksytty ja tasa-arvoinen lain edessä? Autammeko luomaan sellaisen ympäristön, jossa lapsemme voivat kokea olonsa turvalliseksi, ja jossa he oppivat kohtaamaan ilman ennakkoluuloja erilaisista taustoista tulevat?

Minusta meidän on määrätietoisesti pyrittävä kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa syrjinnälle ei ole sijaa, ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja jossa kaksi aikuista ihmistä voi osoittaa rakkautta menemällä naimisiin seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta."

Stubb on pääministeri. Hän liputtaa vahvasti "tasa-arvoisen" avioliiton puolesta. Tasa-arvoisen???? Mitä se tässä yhteydessä oikein tarkoittaa??? Siis hän liputtaa homojen avioliiton puolesta, vaikka homoilla oli jo käytännössä se, mitä ihmiset luulivat tuon lain tuovan mukanaan. Mutta se siitä kannanotosta, palataan Stubbiin:

Pääministeri, kokoomuslainen. Mitäkähän kokoomuksen vanhat, kokeneet kannattajat ajattelevat tuosta hypestä, mitä Stubbkin harrasti? Joku kommentoi tuolla twitterissä, että äänestys ei yhdistä kansaa, vaan jakaa. Totta kai se yhdisti, mutta myös jakoi. Pääministerin roolissa Stubbin olisi pitänyt olla hiljaa, sillä ei pääministerin tehtäviin kuulu tuommoisen asian markkinointi. "Vanhoillinen siipi" puolueesta hylkää kyllä Stubbin, se on ihan varma asia. Saapa nähdä miten nopeasti he reagoivat. En tarkoita sitä, että Stubbin olisi pitänyt äänestää toisella tavalla, vaan sitä, että hänen ei olisi pitänyt pääministerinä osallistua tähän keskusteluun tuolla tavalla, kiihkolla ja hysteriaan osallistuen.

Virheliikku. Moni epävarma kokoomuskannattaja loikkaa nyt toisen puolueen leiriin. Kokoomuksen kannatuslukemat ovat ennestäänkin alhaalla.