Kerrompa tositarinan hyvän kaverini sanoin...

1980- luvun lopulla asuin Oulussa, asuin silloin kahdestaan vaimoni kanssa. Vaimollani oli jokin tauti, joka aiheutti veren trombosyyttien vähenemistä ja voimakkaita iho-oireita. Kävimme lääkärissä tuhkatiheään, melkein kaikki liikenevä raha meni perusvoiteisiin yms ihonhoitotuotteisiin. Kieltämättä vitutti suunnattomasti se, että taudille ei löytynyt ensinkään nimeä saatikka parannuskeinoa. 

Tottakai haimme muutakin ratkaisua ongelmaan. Kuvaan astui joku työkaverin tuttavan kaveri, joka piti Jyväskylässä vastaanottoa, koulutusta oli, oikein lääketieteen tohtori tai jotain. Turvauduimme vaihtoehtoiseen lääketieteeseen. Palkkani oli tuolloin markkoina suurinpiirtein sama kuin euroina nyt, joten jouduttiin säästämään kaikissa menoissa, jotta rahaa riitti voiteisiin jne, saatikka tähän vaihtoehtohoitoon. En tuolloin ymmärtänyt noista asioista mitään, kun nettiäkään ei ollut apuna mistä tarkistaa. Toisaalta ei kyllä kiinnostanut ottaa selvääkään, mitä olimme hakemassa, pääasiassa oli se, että hoitoa löytyisi.

Niimpä sitten varasimme ajan tuonne Jyväskylään, kerättiin rahat jostakin, vastaanotto maksoi satasia. Taisi anoppi olla suurimpana tukijana. No, se lääkärihän määräsi sitten vaimolle ison nipun pillereitä ja juomia, muistaakseni myös jotakin voidetta. "Lääkkeet" saatiin mukaan saman tien. Lasku oli noista tavaroista jotain 850 markan luokkaa, siis nykyrahassakin euroina kait saman verran. Joka tapauksessa paljon ne maksoi. Ja vielä toisen erän myöhemmin, kolmannenkin... Perse oli auki niinkuin arvata saattaa. Maksettiin tuotteista, joita pidimme lääkkeinä, mutta tiedättehän, että ei niistä mitään apua ollut. Varmaan sen lääkärin bisnekselle oli, mutta meille tuli vain lovi lompakkoon. Syötiin välillä näkkäriä leivän kanssa. Vaimo kuoli huhtikuussa 1990.

Nyt reilu 20 vuotta myöhemmin minulle selvisi, että nuo homeopaattiset valmisteet ovat pelkkää vettä ja sokerirakeita, joihin on sitä vettä suihkutettu. Siis lumelääkkeitä. Meni reilut kaksi tonnia rahaa huijarille, kun ei oikeastaan olisi ollut varaa sataseenkaan....

Myös homeopaatit tunnustavat, että noissa heidän valmisteissaan ei ole molekyyliäkään jäljellä vaikuttavista aineista, ne on laimennettu sen verran ankarasti.
Huuhaa, huhaa, saatana. Mitä enemmän laimennetaan, sen tehokkaampaa?

Mitä homeopatia on, siitä homeopaatin kirjoitus linkissä, siis homeopaatin, ei homeopatian vastustajan.... Tuo on niin paksua pajunköyttä, etten paremmasta tiedä.

http://www.ipsitilla.fi/Terveys/homeopatiaa.htm


Alla kopio yllä olevasta linkistä. Uskotteko, että semmoinenlääke toimii, jossa ei ole sitä lääkettä enää jäljellä? Lueppa viimeinen lause ajatuksen kanssa. Eli vielä enemmän laimennettu aine kannattaa antaa ammattilaisten käyttöön? Siis vesikö?

Mitä homeopatia on?

Myös myrkylliset aineet on voitu ottaa käyttöön, kun homeopaattiset aineet on liudennettu eli potensoitu niin, ettei niissä ole myrkyllistä ainetta molekyylinkään vertaa jäljellä. D6:ssa on lääkeainetta suhteessa 1:1 000 000 (numero ilmoittaa jakajan nollien määrää). Sitä potenssia kuten myös D12:ta ja 30:tä voidaan käyttää turvallisin mielin; korkeammat potenssit on syytä jättää ammattilaisten käyttöön.